Vyhledávání


Kontakt

Michaela Hrstková

737 028 626

E-mail: potkan-lokotka@seznam.cz

OVOCE

24.10.2011 00:23
  ŽIVINY ÚČINKY
JÁDROVINY (jablka, hrušky, jeřabiny) cukr jablečná slupka e pro obsah taminu hůře stravitelná. Hrušky jsou lépe stravitelné než jablka
PECKOVINY (švestky, třešně, meruňky)   pecky obsahují glikosid, který může způsobit vážnější zažívací potíže, proto je lepší ovoce vypeckovat
DROBNÉ OVOCE (maliny, ostružiny, rybíz, jahody, borůvky) méně karotenu, vitamín C velmi vhodný doplněk
JIŽNÍ OVOCE (pomeranče, kiwi, banány) vitamín C slupky bývají chemicky ošetřeny, proto se musí ovoce pečlivě umýt nebo lépe - oploupat

 


 


Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode