Vyhledávání


Kontakt

Michaela Hrstková

737 028 626

E-mail: potkan-lokotka@seznam.cz

OBILOVINY

24.10.2011 00:25

 

  ŽIVINY VHODNOST ÚČINKY
OVES vláknina, vitamín E, B1, vyšší obsah tuku velmi vhodný velký příznivý fyziologický účinek
PŠENICE bílkoviny, vláknina pro snadnou dostupnost se používá do krmných směsí  
JEČMEN hrubá vláknina důležitá část krmiva výborná stravitelnost
KUKUŘICE vláknina, tuk, vitamín E, karoten je to nezastupitelná složka při překrmování může dojít k přetučnění
RÝŽE loupaná rýže neobsahuje skoro žádnou vlákninu, bílkoviny ani vitamíny v syrovém stavu se nepoužívá, vařená se přidává do krmiva jednostranné zkrmování může způsobit vážné metabolické poruchy
SLUNEČNICE vysoký obsah tuku vhodná v menší míře  
OŘECHY bílkoviny, tuky, fosfor, vitamín B1 výborný doplněk vysoká energetická hodnota
LNĚNÉ SEMENO vysoký bsah tuku, nenasytné mastné kyseliny, vitamín B1, B2 v období línání,  nemoci a při rekonvalescenci významné dietetické účinky, zvyšují kvalitu srsti
NAKLÍČENÉ ZRNÍ vitamín E, různé enzymy ovlivňuijící trávení důležitý je v jarním a zimním období a v době rozmnožování